Verkkouutiset

ISIS toivoo Trumpin valintaa – ”Täydellinen vihollinen”

Terroristijärjestössä toivotaan Donald Trumpin voittavan Yhdysvaltain presidentinvaalit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on saanut yllättävän tukijan ulkomailta, kertoo New York Daily News. Terroristijärjestö Isis näyttää tukevan Trumpia, vaikka tämä on luvannut lyödä järjestön hajalle.

Terroristijärjestössä uskotaan Trumpin valinnan parantavan merkittävästi sen joukkojen määrää. Foreign Affairs -lehden mukaan terroristeilla on monia syitä tukea Trumpia, mutta suurin syy on hänen käyttämänsä muslimivastainen retoriikka.

Trumpin ylitsevuotava retoriikka tekee hänestä järjestön silmissä ”täydellisen vihollisen”, entinen ISIS-taistelija arvioi.

Tätä pidetään erinomaisena asiana rekrytoinnin kannalta, sillä puheiden uskotaan Isisissä lisäävän radikalisoitumista niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin ja kannustavan ”yksinäisiä susia” tekemään lisää iskuja.

Foreign Affairsin mukaan Trumpia pidetään terroristijärjestön jäsenistössä epävakaana ja irrationaalisena johtajana, jonka impulsiiviset ratkaisut vahingoittavat Yhdysvaltoja. Hänen uskotaan myös heikentävän Persianlahden alueen valtioiden arabijohtajien asemaa.

”Pyydän Allahia toimittamaan Yhdysvallat Trumpin käsiin”, Isisin tiedottaja sanoo järjestöön kytköksissä olevassa lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)