Verkkouutiset

Koulutytöt lähtivät ISISin riveihin ja menivät naimisiin ‒ kaksi kolmesta jo leskiä

Kolme isobritannialaista tyttöä matkusti viime vuoden helmikuussa Syyriaan terroristijärjestö ISISin riveihin. Tytöt menivät naimisiin, nyt kaksi heistä on jo leskiä, kertoo Vice News.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

11 kuukautta sitten helmikuussa 2015 kolme lontoolaista koulutyttöä lähti kotoaan Iso-Britanniasta. Amira Abasen, Kadiza Sultana ja Shamima Begumin matkustivat Syyriaan liittyäkseen terroristijärjestö ISISin riveihin.

Tyttöjen perheitä edustava asianajaja Tasmine Akunjee sanoo, että he uskovat tyttöjen menneen naimisiin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun nämä liittyivät järjestöön.

Perheet ovat saaneet kuulla, että kaksi kolmesta tytöstä on jäänyt jo leskeksi. Amiran ja Kadizan miehet ovat kuolleet taisteluissa vain kuukausia naimisiinmenon jälkeen.

Vanhemmat ovat onnistuneet pitämään jonkin verran yhteyttä tyttöihin. Viimeisen kerran he kuulivat tytöistä joulukuussa.

Tuolloin tytöt kertoivat Venäjän pommien tippuvan lähelle ja että yhteyksissä on häiriötä, minkä takia vanhempien ei tarvitse huolestua, vaikka tytöistä ei kuuluisi mitään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)