Koulutytöt lähtivät ISISin riveihin ja menivät naimisiin ‒ kaksi kolmesta jo leskiä

Kolme isobritannialaista tyttöä matkusti viime vuoden helmikuussa Syyriaan terroristijärjestö ISISin riveihin. Tytöt menivät naimisiin, nyt kaksi heistä on jo leskiä, kertoo Vice News.

  • LKS 20101119 - LKS 20081029 - // STT politiikka 109 Maahanmuuttokeskustelu koventunut kaikissa leireissä // LKS 20080419   LKS 20071024 : Kaksi somalinaista pitkissä hameissaan Kiasman edessä Helsingissä 12. tammikuuta 2007. Toista sataa somalialaistaustaista mielenosoittajaa kokoontui vaatimaan rauhaa Somaliaan ja Yhdysvaltain iskujen lopettamista. ... Two Somali women wearing long skirts in front of the Contemporary Art Museum Kiasma in helsinki on January 12, 2007. Over one hundred demonstrators joined a protest for peace in Somalia and for withdrawal of U.S. troops from Somalia.

    Kolme ISISin riveihin lähtenyttä koulutyttöä menivät naimisiin vain pari kuukautta Syyriaan saapumisensa jälkeen.

    ()

11 kuukautta sitten helmikuussa 2015 kolme lontoolaista koulutyttöä lähti kotoaan Iso-Britanniasta. Amira Abasen, Kadiza Sultana ja Shamima Begumin matkustivat Syyriaan liittyäkseen terroristijärjestö ISISin riveihin.

Tyttöjen perheitä edustava asianajaja Tasmine Akunjee sanoo, että he uskovat tyttöjen menneen naimisiin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun nämä liittyivät järjestöön.

Perheet ovat saaneet kuulla, että kaksi kolmesta tytöstä on jäänyt jo leskeksi. Amiran ja Kadizan miehet ovat kuolleet taisteluissa vain kuukausia naimisiinmenon jälkeen.

Vanhemmat ovat onnistuneet pitämään jonkin verran yhteyttä tyttöihin. Viimeisen kerran he kuulivat tytöistä joulukuussa.

Tuolloin tytöt kertoivat Venäjän pommien tippuvan lähelle ja että yhteyksissä on häiriötä, minkä takia vanhempien ei tarvitse huolestua, vaikka tytöistä ei kuuluisi mitään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.