Verkkouutiset

ISIS:n karmiva salainen ase paljastui – ”he ovat keränneet kokoon 50 000 siviiliä”

Fallujan keskustaan on kerätty valtava ihmiskilpi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin asevoimien joukot ovat hivuttautuneet viime päivinä yhä lähemmäs ISIS-järjestön hallitsemaa Fallujan kaupunkia Irakissa. Yhdysvaltojen johtama koalitio on pehmittänyt alueen terroristeja ilmaiskuilla jo viikkotolkulla. Niissä on saanut surmansa muun muassa kaupungin ISIS-johtaja.

Paikallisia lähteitä haastatelleen Telegraphin mukaan ISIS:llä on kuitenkin hihassaan hyytävä ässä. Asukkaat kertovat jihadistien keränneen peräti 50 000 siviiliä ihmiskilveksi kaupungin ydinkeskustaan. Heitä vartioi arviolta 1 700 jihadistitaistelijaa.

Kyse on Telegraphin mukaan käytännössä kokonaisen kaupungin suuruisesta panttivankikriisistä. ISIS toivoo, että suunnaton ihmiskilpi estää irakilaisjoukkoja aloittamasta täysimittaista hyökkäystä kaupunkiin.

– Siitä on tullut yksi maailman suurimmista vankiloista. He vain odottavat, että tulemme pelastamaan heidät, Fallujan pormestari Issa al-Issawi toteaa.

Hän on joutunut pakenemaan kaupungistaan.

ISIS-hallinto on äitynyt Fallujassa yhä väkivaltaisemmaksi piirittäjien lähestyessä. YK:n mukaan kaikki miehet ja pojat, jotka kieltäytyvät tarttumasta aseisiin järjestön riveissä, teloitetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)