Verkkouutiset

350 000 saarroksissa olevaa lasta äärimmäisessä vaarassa joutua ISIS:n teloittamiksi

Terroristien hallitsemilla alueilla Länsi-Mosulissa arvioidaan olevan hädänalaista 750 000 siviiliä, joista puolet on lapsia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin 350 000 lasta on saarrettuna ja riskissä joutua teloitetuksi Isisin hallitsemilla alueilla, avustusjärjestöt varoittavat.

Länsi-Mosulissa Irakissa arvioidaan olevan piiritettynä noin 750 000 siviiliä, joista puolet on lapsia, Pelastakaa lapset -järjestö raportoi Independentin mukaan.

Saarroksissa olevat siviilit ovat äärimmäisessä riskissä joutua kaupungin kapeilla kaduilla käytävien taistelujen uhreiksi. Siviilien sanotaan olevan myös järjestöjen avun saavuttamattomissa. Heiltä on loppumassa ruoka, vesi ja perustarvikkeet. Avustusjärjestöillä ei ole turvallisia reittejä auttaa siviilejä.

Perheet ovat myös äärimmäisessä riskissä joutua Isisin teloittamiksi, jos he yrittävät paeta.

Pelastakaa lapset vetoaa Irakin armeijaan ja sen liittolaisiin, mukaan luettuna Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan, että ne tekisivät kaikkensa, jotta lapsilla ja heidän perheillään olisi mahdollisimman pieni riski joutua taistelujen uhreiksi ja jotta siviileille saataisiin mahdollisimman pian järjestettyä pako sota-alueelta.

Irakin armeija on edistynyt Mosulin takaisinvalloituksessa, mutta kaupungin länsiosat ovat edelleen Isisin hallinnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)