Verkkouutiset

ISIS rankaisee kivityksillä, amputaatioilla, ristiinnaulitsemisilla – mitä samoista rikoksista saa naapurissa?

ISIS-jihadistijärjestö jakaa armotonta oikeutta hallitsemillaan alueilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-järjestön Syyriassa ja Irakissa hallitsemilla alueilla voi saada kovia rangaistuksia länsimaisesta näkökulmasta varsin vähäisistä rikoksista.

Middle East Eyen kokoaman listan mukaan esimerkiksi alkoholinjuonnista tai kunnianloukkauksesta saa 80 raipaniskua.

Kuolemanrangaistuksia taas jaetaan muun muassa homoseksuaalisuudesta ja jumalanpilkasta.

Tapaa, jolla tuomio pannaan täytäntöön, ei näiden rikosten kohdalla ole määritelty tarkemmin. Järjestön tiedetään kuitenkin usein teloittaneen vankejaan mestaamalla ja ampumalla.

Murhasta tai ryöstelystä rankaistaan ISIS:n alueilla ristiinnaulitsemisella. Aviorikoksesta päätyy puolestaan kivitettäväksi.

ISIS:n rangaistuskäytäntö on Washington Postin mukaan yllättävän lähellä Saudi-Arabiassa jaettavia tuomioita.

Myös Saudi-Arabiassa annetaan kuolemantuomioita esimerkiksi murhasta, homoseksuaalisuudesta ja jumalanpilkasta. Myös aviorikoksista rankaistaan samoin kuin ISIS-alueilla. Sekä ISIS-alueilla että Saudi-Arabiassa varkaalta myös useimmiten amputoidaan vähintään toinen käsi ja joskus jopa jalat.

Saudi-Arabian jyrkkään islamilaisen sharia-lain tulkintaan perustuvasta rangaistuskäytännöstä tekee mielenkiintoisen erityisesti se, että maa kuuluu Yhdysvaltojen johtamaan ISIS:n vastaiseen rintamaan. Sen asevoimat ovat myös osallistuneet ISIS:n vastaisiin ilmaiskuihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)