Verkkouutiset

ISIS:n epäillään jakavan terroristeille vääriä passeja pakolaisleireillä

Viranomaislähteiden mukaan jihadistit pyrkivät salakuljettamaan taistelijoitaan Eurooppaan Kreikan pakolaisleirien kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europol on löytänyt useita väärennettyjä passeja Kreikan pakolaisleireiltä. Asiasta uutisoivan Daily Mailin mukaan ISIS-jihadistijärjestön epäillään järjestävän passeja terroristeille, joita se pyrkii salakuljettamaan Lähi-idästä Eurooppaan.

Italialaisen La Stampan mukaan viranomaiset epäilevät, että ISIS on järjestänyt terroristeilleen salakuljetusväylän, joka kulkee Irakista ja Syyriasta Kreikkaan ja Itävaltaan.

Europolin mukaan osa löydetyistä passeista oli ilmeisesti tarkoitettu epäillyille ISIS:n jäsenille.

Väärän passin saa Daily Mailin mukaan hankittua Euroopasta halvimmillaan vain sadan euron hintaan. Kalleimmillaan passit maksavat peräti 3 000 euroa. Hinta riippuu väärennöksen laadusta ja väitetystä myöntäjämaasta.

Ympäri Eurooppaa on viime aikoina paljastettu useita ihmisten salakuljettamiseen keskittyneitä rikollisrinkejä.

Heinäkuussa Europol iski salakuljettajaryhmään Itävallassa ja Unkarissa. 25 pidätetyn joukossa oli useita tshetsheenitaustaisia venäläisiä ja yksi syyrialainen. Ryhmä laskutti siirtolaisilta 300 euroa matkasta Unkarista Itävallan Wieniin. Matka Saksaan maksoi vielä 800–1 000 euroa lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)