Verkkouutiset

ISIS-järjestössä vallankaappausyritys: Kalifi al-Baghdadi yritettiin kaataa

Jihadistijärjestön johtaja yritettiin syöstä vallasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistijärjestö on aloittanut Irakin medioiden mukaan laajan propagandakampanjan, jolla pyritään vakuuttamaan sen taistelijat siitä, että järjestön johtaja, kalifiksi julistautunut Abu Bakr al-Baghdadi on yhä Mosulin kaupungissa, vaikka joutuikin epäonnistuneen vallankaappausyrityksen kohteeksi.

ISIS ei Iraqi Newsin mukaan ole antanut vielä kuitenkaan mitään todisteita siitä, että johtaja olisi edelleen kovien taistelujen kohteena olevassa kaupungissa.

Useat uutislähteet kertoivat vallankaappausyrityksestä. Sen takana oli ilmeisesti järjestön poliisi.

Aiemmin tällä viikolla ISIS:n Mosulissa käyttämistä kaiutinjärjestelmistä julistettiin irakilaismedian mukaan, että al-Baghdadi on paennut järjestön epävirallisena pääkaupunkina toimivaan Syyrian Rakkaan ja että hänen vaimonsa on pidätetty.

Jihadistien kerrotaan teloittaneen sittemmin useita kumouksellisia. ISIS:n propagandakampanja on ensimmäinen kerta, kun järjestö on virallisesti myöntänyt sisäisen hajaannuksensa ja vallankaappausyrityksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)