Verkkouutiset

ISIS jäädytti kymmeniä omia taistelijoitaan kuoliaaksi jättipakastimessa

Pakoa yrittäneet ISIS-sotilaat asetettiin kuolemansa jälkeen varoitukseksi muille samaa pohtiville
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-järjestön raportoidaan tappaneen 45 omaa taistelijaansa sulkemalla heidät suureen pakastimeen, missä miehet jäätyivät hitaasti kuoliaaksi. Taistelijoiden väitetään yrittäneen karata Irakissa käydystä taistelusta.

Asiasta kertoo Daily Mail, joka viittaa uutisessaan irakilaisen uutistoimiston tietoihin. Sen mukaan taistelijat suljettiin pakastimeen vuorokaudeksi, minkä jälkeen heidän ruumiinsa aseteltiin tienvarsille varoitukseksi muille loikkareille. Hirmuteko tapahtui The Mirror-lehden tietojen mukaan Mosulin kaupungissa.

Mirror muistuttaa jutussaan videosta, jossa kahta miestä ensin haastatellaan videolle. Tämän jälkeen heidät sidotaan rakennukseen, joka räjäytetään. Video on nimetty otsikolla ”Pakeneminen ei hyödytä sinua”, ja sen on arveltu olleen suunnattu pakenemista suunnitteleville sotilaille.

Monien taistelijoiden on arvioitu jättäneen terroristijärjestö taakseen, sillä se on viime aikoina hävinnyt alueitaan vastustajilleen. Lisäksi aiemmin tällä viikolla on uutisoitu, että terroristijärjestön kuukausittaiset tulot ovat pudonneet viime vuoden puolivälin jälkeen liki 30 prosenttia noin 70 miljoonasta eurosta hieman alle 50 miljoonaan euroon. Tähän on ollut syynä muun muassa öljykaupan tyrehtyminen sekä aluemenetykset. Verkkouutiset kertoi asiasta maanantaina.

Asiantuntijoiden mukaan ISIS on aloittanut propagandaan nojaavan kampanjansa nimenomaan Irakissa ja Syyriassa tapahtuneiden aluemenetysten takia. Naton ja EU:n turvallisuusasiantuntijoiden mukaan näkyvissä on myös merkkejä siitä, että järjestö saattaa olla jakautumassa kahtia.

Arvioiden mukaan yksi osa järjestöä pyrkisi suojelemaan sen ydinalueilleen Irakiin ja Syyriaan perustamaa niin kutsuttua Islamilaista valtiota eli kalifaattia. Toinen osa taas keskittyisi perustamaan terroristisoluja ja iskemään Eurooppaan. Verkkouutiset uutisoi asiasta keskiviikkona.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)