Verkkouutiset

Jihadistit käyttävät siviileitä ihmiskilpinä – sotilaat etenevät kohti ISIS-kaupungin lentokenttää

Irakilaissotilaat ajoivat ISIS-jihadistit nopeasti pois viidestä kylästä Mosulin lähellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin hyökkäys terroristijärjestö ISIS:n hallitsemiin Mosulin kaupungin länsiosiin on tuonut tuloksia, kertoo Daily Mail. Irakilaisjoukot työnsivät nopeasti terroristit ulos ainakin viidestä kylästä kaupungin liepeillä. Sotilaat etenevät nyt kohti Mosulin lentokenttää.

Taisteluiden Mosulin länsiosista arvioidaan kiihtyvän kiivaimmiksi koko lokakuussa alkaneen Irakin armeijan hyökkäyksen aikana, jonka tavoitteena on vapauttaa Mosulin miljoonakaupunki terroristijärjestön vallan alta.

ISIS tekee kovaa vastarintaa puolustaakseen kaupunkia. Terroristit ovat käyttäneet siviileitä ihmiskilpinä puolustaakseen itselleen tärkeää kaupunkia. Asiantuntijat pelkäävät, että verisiä taisteluita käydään kaupungin länsiosien jokaisesta talosta ja korttelista. Mosulin historiallisen keskustan kadut ovat liian pieniä ajoneuvoille, joten irakilaisjoukot joutuvat etenemään alueella jalan.

Mosul on Irakin toiseksi suurin kaupunki. ISIS-järjestön johtaja Abu Bakr al-Baghdadi julisti vuonna 2014 kaupungissa niin sanotun kalifaatin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)