Verkkouutiset

”Jos nainen käyttää korkeita korkoja, saa hän 40 ruoskaniskua”

ISIS-jihadistijärjestön poliisijoukoissa palvelleet naiset kertovat, millaista elämä on Islamilaisessa valtiossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistijärjestön naisista kootussa Khansa-prikaatissa palvelleet Doaa ja Umma (nimet muutettu) kertovat Sky Newsin haastattelussa elämästään ISIS-alueella.

Naiset pakenivat ISIS:n epävirallisena pääkaupunkina toimivasta Syyrian Raqqasta alkuvuodesta. Nyt he elävät laittomina siirtolaisina Turkissa. Molemmat pelkäävät joutuvansa vielä jihadistien kynsiin.

20-vuotias Doaa palveli ISIS-järjestön naisista kokoamissa poliisijoukoissa. Niiden tehtävänä on valvoa, että naiset noudattavat jihadistien asettamia sääntöjä. Doaa kertoo lähteneensä Syyriasta sen jälkeen, kun hänen miehensä räjäytti itsensä itsemurhaiskussa.

Doaan mukaan ISIS jakaa ankaria rangaistuksia esimerkiksi sopimattomasta pukeutumisesta ja muista järjestön naisille asettamien sääntöjen rikkomuksista.

”Jos nainen ei pukeudu kaapuun tai jos hän käyttää korkeita korkoja, saa hän normaalin rangaistuksen eli 40 ruoskaniskua”, Doaa selittää.

Jos nainen haluaa jättää järjestön, hänet pidätetään ja häntä rangaistaan 60 ruoskaniskulla.

Doaa kertoo katuvansa tekojaan.

”Eniten minua järkytti vanhojen naisten ruoskiminen siitä, etteivät he käyttäneet oikeanlaisia vaatteita.”

Doaa kertoo naisten tuoneen mieleen hänen äitinsä.

23-vuotias Umma kertoo puolestaan tavanneensa paljon Euroopasta ja jopa Japanista tulleita naisia Syyriassa. Hänen mukaansa arabitaustaiset naiset vastasivat poliisitehtävistä ja asioista kaupungissa. Ulkomaalaiset puolestaan lähetettiin etulinjaan.

Umman kertoma tukee muiden ISIS-loikkareiden tarinoita. Monet järjestöstä lähteneet ovat kertoneet ulkomaalaisten taistelijoiden päätyvän usein ensimmäisten joukossa etulinjan taisteluihin.

Umma oli naitettu ISIS-järjestöön. Hänen ensimmäinen puolisonsa oli turkkilainen ISIS-komentaja, joka kaatui sittemmin taistelussa. Sen jälkeen Umman vanhemmat naittoivat hänet egyptiläiselle taistelijalle, joka kuitenkin päätti erota jihadisteista ja paeta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)