Verkkouutiset

”Seuraava jihadistien sukupolvi on todella vaarallinen” – HS: Vain maasota tappaa Isisin

Asiantuntija-arvioiden mukaan maahyökkäys on ainoa mahdollisuus siviilien keskellä toimivaa terroristijärjestöä vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hollantilaisen Lähi-itä-tutkija Wladimir van Wilgenburgin mukaan maahyökkäys ja ”kalifaatin” miehitys ovat ainoa mahdollisuus Isisin kukistamiseksi, sillä siviilien keskellä toimivaa terroristiverkostoa ei voi tuhota pommittamalla.

– Seuraava jihadistien sukupolvi tulee olemaan hyvin vaarallinen, jos Isisiä ei lyödä maasodankäynnillä, hän kertoo Helsingin Sanomille.

Van Wilgenburgin mukaan kurdit voisivat hyökätä Isisin hallussa olevaan Mosuliin heti talven jälkeen. Hän arvioi Isiksen olevan vahvasta julkisuusimagostaan huolimatta heikko juuri nyt. Mikäli Mosul vallattaisiin, terroristijärjestön rippeiden täytyisi paeta pääosin Syyriaan. Sen jälkeen sotilaallinen paine kohdistuisi Isisin pääkaupunkiin Raqqaan.

– Irakilaisjoukot ja kurdit pystyvät kyllä valtaamaan Mosulin, van Wilgenburg sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Maanpuolustuskorkeakoulun strategian tutkija, kapteeni Antti Paronen. Hänen mukaansa sotilaallisesti tilanne Irakissa näyttää äärimmäisen hyvältä.

– Kurdijoukoilla on edellytyksiä kehittyä vieläkin vahvemmiksi taistelijoiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)