Löysikö ISIS Saddamin kätkön? – Jihadistien pelätään iskeneen kloorikaasulla

ISIS-jihadistijärjestön uskotaan iskeneen kurditaistelijoita vastaan kemiallisilla aseilla.

  • Kurdijoukot etenevät Sinjarissa.

    ()

Yhdysvaltojen tukemien kurditaistelijoiden mukaan ISIS-jihadistijärjestö on iskenyt Pohjois-Irakin Sinjarissa kurdijoukkoja ja siiviilejä vastaan kloorikaasulla.

Asiasta uutisoivan brittiläisen Daily Starin mukaan ISIS käytti iskussa kotitekoisia raketteja, joista vapautunut kaasu aiheutti sille altistuneille pahoinvointia ja oksentelua.

Irakilaistaistelijoiden kerrotaan löytäneen hiljattain lähiseudun ISIS-alueilta tyhjiä kemiallisten aineiden varastointiin käytettäviä säiliöitä. Ne viittaisivat siihen, että ISIS on siirtänyt niiden sisältämät myrkylliset kemialliset aineet toisaalle.

Brittilehden mukaan ISIS:n pelätäänkin löytäneen Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin armeijan vuosikausia sitten kätkemiä kemiallisia aseita.

Kurdihallinnon mukaan kyseessä oli jo kahdeksas kerta, kun ISIS iskee kurditaistelijoita vastaan kemiallisilla aseilla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.