Verkkouutiset

USA:n kommandot kaappasivat ISIS:n kemiallisten aseiden ekspertin

ISIS-jihadistijärjestön kemiallisten aseiden asiantuntija on jäänyt Yhdysvaltojen haaviin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen Delta Force -erikoisjoukkojen sotilaat ovat kaapanneet ISIS-jihadistijärjestön kemiallisten aseiden ekspertin Sleiman Daoud al-Afarin.

Asiasta uutisoivan New York Timesin mukaan al-Afari kaapattiin Irakissa helmikuussa. Al-Afari on mahdollisesti työskennellyt aikanaan Irakin diktaattorille Saddam Husseinille. Husseinin Irakilla oli tunnetusti hallussaan suuret määrät kemiallisia aseita. Joidenkin niistä on epäilty joutuneen ISIS:n haltuun.

”Merkittäväksi ISIS-toimijaksi” kuvattu al-Afari on paljastanut kuulusteluissa tietoja järjestön salaisesta kemiallisten aseiden ohjelmasta.

Hän on kertonut kuulusteluissa muun muassa, että ISIS:llä on sinappikaasua, jota käytetään tykistönammuksissa. Tietojen perusteella on suoritettu kaksi ilmaiskua. Niistä ensimmäinen kohdistui asetehtaaseen ja toinen ”taktiseen yksikköön” Irakin Mosulin alueella.

Al-Afaria pidetään toistaiseksi vangittuna Pohjois-Irakin Erbilissä. Hänet aiotaan kuitenkin myöhemmin siirtää irakilais- tai kurdijoukkojen haltuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)