Verkkouutiset

”ISIS:n seuraava isku voi olla vielä pahempi” ‒ varoitus kemiallisista aseista

Kansainvälisten suhteiden tutkija Nomi Bar-Yaacov vaatii Iso-Britannian hallitusta tiedottamaan kansalaisia uusien hyökkäysten riskeistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nomi Bar-Yaacov kirjoittaa The Guardianissa, että Euroopan on valmistauduttava mahdollisuuteen, että jihadistit tekevät vastaisuudessa hyökkäyksiä epätavanomaisin asein.

Bar-Yaacov toimii tutkijana Chatham Housella ja on joukkotuhoaseiden leviämistä ehkäisemään pyrkivän Acronym Institute for Disarmament Diplomacy -laitoksen johtokunnan jäsen.

Hän kirjoittaa, että ISIS suunnittelee eittämättä seuraavaa iskuaan, joka voi olla Pariisiakin pahempi ja traagisempi. Bar-Yaacovin mukaan seuraava isku voidaan toteuttaa käyttämällä kemiallisia ja biologisia aseita.

‒ On olemassa todisteita siitä, että ISIS on käyttänyt tällaisia aseita viime kuukausina Syyriassa ja Irakissa. Tiedossa on, että ISIS-järjestön joukoissa on henkilöitä, jotka kykenevät tekemään erilaisia joukkotuhoaseita, hän varoittaa.

Bar-Yacoov vaatiikin Iso-Britannian hallitusta tiedottamaan kansalaisia kemiallisten ja biologisten hyökkäysten mahdollisuuksista ja riskeistä:

‒ Kansalaisilla on oikeus tietää ja heidän tulee valmistautua, hän sanoo.

Koska uhka ei koske yksin Britanniaa, on yhteistyö ja tiedonjako EU: n ja Naton kanssa Bar-Yacoovin mukaan välttämätöntä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)