Verkkouutiset

ISIS:n epätoivon huippu? Kalifi aneli videolla tukea

ISIS-jihadistijärjestön johtaja on vedonnut tukijoihinsa videoviestillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-järjestön johtaja, kalifiksi julistautunut Abu Bakr al-Baghdadi vetoaa järjestön jäseniin ja muihin sen tukijoihin uudella videoviestillä.

Asiasta uutisoivan Expressin mukaan ISIS-johtaja suorastaan anelee taistelijoita pysymään järjestön riveissä ja tukemaan sitä.

– Muslimiyhteisömme kokee vaikeita aikoja, tavallisesti uhmakas al-Baghdadi myöntää viestissään.

ISIS-johtajan mukaan Lähi-idän vanhat rajat ovat murtuneet ja tämä on johtanut siihen, että jihadisteja on alkanut näkyä kaikkialla islamilaisessa maailmassa ja myös länsimaissa. Hän pyytää tukea taistelijoiltaan.

– Tämän vuoksi kaikki tulevat olemaan, ja ovatkin, meitä vastaan, hän selittää.

– Mujahediinisoturit ovat vielä kalifaatissa. Siihen kytköksissä olevat taistelevat yhä muslimien vallankumouksen puolesta, Abu Bakr al-Baghdadi vakuuttaa.

ISIS-järjestö on kokenut viime aikoina kovia tappioita etenkin Irakin ja Syyrian ydinalueillaan. Järjestö on menettänyt useita tärkeitä kaupunkeja ja tukikohtia ja esimerkiksi Irakin Mosulin ISIS-miehityksen kukistuminen on vain ajan kysymys. Myös järjestön omat rivit ovat rakoilleet pahasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)