Verkkouutiset

Näin ISIS soluttautuu siviilien joukkoon ‒ ”Jos kieltäydyt, sinut teloitetaan”

Jihadistit pyrkivät soluttautumaan siviilien joukkoon välttyäkseen joutumasta ilmahyökkäysten kohteiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-terroristit kaappaavat Syyriassa siviilien asuntoja suojautuakseen pommituksilta, kertoo NBC News. Rakkan kaupungissa monet jihadistisotilaat ovat muuttaneet pois järjestön rakennuksista välttyäkseen ilmahyökkäyksiltä.

‒ Vaikka talossa asuisi perhe, he ottavat talon ja tuovat oman perheensä sinne, sanoo viime kuussa Rakkasta Turkkiin lähtenyt Abu Baraa.

Siviilit, jotka avaavat ovensa ISIS-terroristeille, saavat kuulla, että heidän tulee muuttaa toiseen huoneeseen tai että ISISin jäsen perheineen ottaa käyttöönsä heidän koko kotinsa. Baraan mukaan kieltäytyjiä teloitetaan.

Baraa sanoo nähneensä julkisia teloituksia.

‒ Joka puolella oli ruumiita. Puolet ystävistäni liittyi ISISiin, puolet ISIS tappoi, hän kertoo.

Jihadistit pyrkivät soluttautumaan siviilien joukkoon. He ajavat takseilla sotilasautojen sijaan, käyttävät siviilivaatteita ja ajavat partansa. He myös peittävät autojaan mutaan, jotta ilmavoimat eivät näe heitä. Siviilien on vaikea erottaa jihadisteja keskuudestaan.

‒ Se tarkoittaa, että ilmaiskut vahingoittavat ISISiä mutta ne vahingoittavat myös meitä, Baraa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)