Verkkouutiset

Eurooppaa varoitetaan ISIS-jihadistien aallosta – “heillä on tehtävä”

Europolin johtajan mukaan ISIS on tehnyt strategisen päätöksen taistelijoiden lähettämisestä Eurooppaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– ISIS on juuri nyt kova paineen alla. Uskon motivaation horjuvan ja monet taistelijat haluavat palata omasta tahdostaan. Meidän on useiden vuosien aikana integroitava uudelleen tuhansia eurooppalaisia, jotka tulevat takaisin altistuttuaan erittäin radikalisoituneille oloille, Europolin johtaja Rob Wainwright toteaa Evening Standardin haastattelussa.

Hänen mukaansa konfliktialueilta palaavien saaminen mukaan yhteiskuntaan sekä pahimman turvallisuusuhkan muodostavien henkilöiden seulominen heidän joukostaan tulee olemaan vaikeaa.

– Viranomaisilla on luvut huomioon ottaen edessään kova haaste. ISIS lähettää joitakin taistelijoita takaisin tekemään terroritekoja. Olemme viimeisen puolentoista vuoden aikana havainneet ISIS:n tehneen strategisen päätöksen tällaisesta toiminnasta ja näyttävien Ranskan ja Brysselin terrori-iskujen kaltaisten iskujen suorittamisesta, Wainwright varoittaa.

Rob Wainwright paljastaa haastattelussa, että Kreikan saarille aiotaan lähettää uusi 200 virkailijan terrorismin vastainen yksikkö, jonka tehtävänä on etsiä Eurooppaan pyrkiviä jihadisteja.

Aiemmat tiedustelutiedot ISIS:n linjamuutoksesta tukevat Wainwrightin väitettä. Verkkouutiset kertoi tässä jutussaan jihadistijärjestön salaisesta kokouksesta, jossa se päätti keskittyä tästä eteenpäin ”tuomaan kaaoksen Eurooppaan”.

Maaliskuussa julki tulleiden tietojen mukaan kokouksessa kerrottiin muun muassa, että järjestöllä on jopa 200 terroristia sijoitettuna eri puolille Eurooppaa ja valmiina vastaanottamaan käskyjä. Wainwright kertoo, että Euroopassa on parhaillaan käynnissää peräti 50 terrorismin vastaista operaatiota.

Wainwrightin mukaan Euroopalla on edessään pitkäaikainen kamppailu palaavien taistelijoiden integroimisessa.

– Jotkut heistä on lähetetty takaisin suorittamaan tehtävää, hän varoittaa.

– Toinen puoli on se, että mahdollisesti yhä useampi heistä, jotka eivät koskaan ole olleet Syyriassa, voivat silti tulla radikalisoiduiksi ja suorittaa hyökkäyksiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)