Verkkouutiset

ISIS jätti jälkeensä kauhun: tuhansia pommiansoja jääkaapeissa ja teepannuissa

ISIS-jihadistijärjestö on ansoittanut hylkäämänsä Manbijin kaupungin Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen tukeman kurdien ja arabien yhteisen SDF-armeijan joukot valtasivat hiljattain Manbijin kaupungin takaisin ISIS-järjestöltä. Jihadistit ehtivät pitää kaupunkia hallussaan kahden ja puolen vuoden ajan.

Vapautuksen riemu on kuitenkin muuttunut kauhuksi. Expressin mukaan vetäytyvät ISIS-taistelijat ovat ansoittaneet niin aiempia taistelupaikkojaan kuin myös Manbijin asukkaiden kotejakin.

– Miinoja on löytynyt sipulikorista, portaikosta ja jopa tavallisen näköisten kivien alta keskellä peltoja, manbijilainen ihmisoikeusaktivisti Ahmed Mohammed kertoo.

– Suurin osa miinoista on kotitekoisia. Jotkut ovat venäläisvalmisteisia ja valtaosa on maamiinoja.

Mohammedin mukaan miinoja on viljelty ympäri kaupungin asuintaloja. Niitä löytyy niin keittiöistä kuin sisäänkäynneiltäkin. Pommiansoja on ollut jopa seinämaalausten takana.

SDF-joukkojen tiedottaja Sherfan Darwishin mukaan ISIS:n taktiikan tarkoituksena on aiheuttaa valtaajille mahdollisimman suuria tappioita ja hidastaa heidän etenemistään. Pommeja on löydetty jo 13 000.

– ISIS on miinoittanut kaiken – jääkaapit, kodinkoneet, teepannut, kaiken, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)