Verkkouutiset

ISIS-itsemurhapommittaja tappoi turisteja Istanbulissa

Kymmenen ihmistä sai surmansa tiistaina Istanbulissa tehdyssä itsemurhaiskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kymmenestä menehtyneestä yhdeksän oli saksalaisia turisteja. Räjähdyksessä loukkaantui 15 ihmistä.

BBC:n mukaan teon takana on terroristijärjestö ISIS ja itsemurhapommittaja oli vuonna 1988 syntynyt syyrialainen nainen. Räjähdys tapahtui Sultanahmet-aukiolla lähellä turistien suosimaa Sinistä moskeijaa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan hänen maansa on kaikkien alueen terroristiryhmien pääkohteita, ja että Turkki taistelee niitä kaikkia vastaan yhtäläisellä voimalla.

Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu soitti surunvalittelunsa Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Hän vannoi, että pommittajaan yhteydessä olleet henkilöt löydetään ja heitä rangaistaan. Niin ikään hän totesi, että taistelu ISIS-terroristeja vastaan jatkuu.

– Tänään iskettiin Istanbulissa; Pariisissa, Tunisiassa ja Ankara on isketty aikaisemmin. Kansainvälinen terrorismi näytti jälleen julmat ja epäinhimilliset kasvonsa, Merkel sanoi Frankfurter Allgemeinen videon mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)