ISIS-itsemurhapommittaja tappoi turisteja Istanbulissa

Kymmenen ihmistä sai surmansa tiistaina Istanbulissa tehdyssä itsemurhaiskussa.

  • LKS 20160112 - 4623; Turkish police cordon off the Blue Mosque area on January 12, 2016 after a blast in Istanbul's tourist hub of Sultanahmet left 10 people dead. Ten people were killed and 15 wounded in a suspected terrorist attack on January 12 in the main tourist hub of Turkey's largest city Istanbul, officials said. A powerful blast rocked the Sultanahmet neighbourhood which is home to Istanbul's biggest concentration of monuments and and is visited by tens of thousands of tourists every day. / AFP / OZAN KOSE - LEHTIKUVA / AFP

    Poliisi eristi Sultanahmet-aukion terroriteon jälkeen.

    ()

Kymmenestä menehtyneestä yhdeksän oli saksalaisia turisteja. Räjähdyksessä loukkaantui 15 ihmistä.

BBC:n mukaan teon takana on terroristijärjestö ISIS ja itsemurhapommittaja oli vuonna 1988 syntynyt syyrialainen nainen. Räjähdys tapahtui Sultanahmet-aukiolla lähellä turistien suosimaa Sinistä moskeijaa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan hänen maansa on kaikkien alueen terroristiryhmien pääkohteita, ja että Turkki taistelee niitä kaikkia vastaan yhtäläisellä voimalla.

Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu soitti surunvalittelunsa Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Hän vannoi, että pommittajaan yhteydessä olleet henkilöt löydetään ja heitä rangaistaan. Niin ikään hän totesi, että taistelu ISIS-terroristeja vastaan jatkuu.

– Tänään iskettiin Istanbulissa; Pariisissa, Tunisiassa ja Ankara on isketty aikaisemmin. Kansainvälinen terrorismi näytti jälleen julmat ja epäinhimilliset kasvonsa, Merkel sanoi Frankfurter Allgemeinen videon mukaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.