Verkkouutiset

”ISIS suunnittelee brutaalimpaa iskua kuin syyskuun 11.” – jihadisteilta paennut kertoo

Islamilaisen valtion vankeudessa kuukauden viettänyt Ahmad sanoo ISIS:n suunnittelevan suuria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Englannista ISIS:n riveihin menneitä kaksostyttöjä takaisin hakemaan lähtenyt Ahmad Rashidi, 23, joutui ISIS:n vangiksi Syyriassa. Hän pakeni sieltä noin kuukauden jälkeen nähtyään järjestön toimintaa sisältä.

Amerikkalaisen NBC:n Meet the Press sanoo heidän vahvistaneen suuren osan miehen tarinasta. Oheisessa haastattelussa mies sanoo ISIS:n miesten olevan täynnä vihaa.

– Heidän silmissään oli tulta, sen näki heidän silmistään. Jos haiset eurooppalaiselta, he tappavat sinut, hän toteaa.

Ahmad löysi toisen tytöistä Manbijista naitettuna ISIS:n taistelijalle. Ahmed pidätettiin ja häntä syytettiin vakoojaksi ja jopa toimittajaksi. Hän ei halua puhua kohtelustaan, mutta sanoo kahden ensimmäisen viikon olleen brutaaleja.

Ahmad sai pidättäjänsä uskomaan, että hän haluaa mukaan ISIS:iin ja on lääkäri. Hän on opiskellut Tanskassa vuoden lääketiedettä. Lopulta hän sai kulkea vapaasti ja toimi yhteistyössä heidän kanssaan.

Miehen mukaan ISIS on jatkuvassa yhteydessä eurooppalaisiin kumppaneihinsa.

– He haluavat olla parempia kuin al-Qaida. Siksi heidän täytyy tehdä jotain vielä burtaalimpaa kuin World Trade Center, hän sanoo.

– Kun islamilainen valtio hyökkää, siitä tulee isoa. Se tulee olemaan hyvin, hyvin isoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)