Verkkouutiset

Osa Miamista veden vallassa

Hurrikaani Irma jatkoi matkaansa kohti Floridan sisämaata.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irma oli sunnuntai-iltana Suomen aikaa ohittanut Florida Keysin saaret ja jatkoi matkaansa kohti Etelä-Floridaa.

Hurrikaanin työntämät vesimassat olivat rannikolla ja osa Miamin keskustaa on veden vallassa. Miamin finanssialueen Brickellin kaduilla oli BBC:n mukaan 60 senttimetriä vettä. Miami Heraldin mukaan yksi katu muistutti jokea.

Floridan länsirannikolla Tampassa lahden merenpohja tyhjeni vedestä hurrikaanin tulon alla kokonaan.

Noin puolitoista miljoonaa taloutta oli vailla sähköä Etelä-Floridassa. Kolme ihmistä oli kuollut hirmumyrskyn aiheuttamissa onnettomuuksissa.

Florida Keysin joillakin saarilla tulva-aallot ovat olleet yli 4,5 metriä.

Hurrikaanin odotettiin iskevän mannermaalle täydellä voimallaan aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Ennusteiden mukaan Irma suuntaa Floridan länsirannikolle ja Tampa-St.Petersburgin neljän miljoonan asukkaan metropolialueelle. Floridan kuvernööri Rick Scott on sanonut olevansa erittäin huolissaan osavaltion länsirannikosta. Hänen mukaansa viranomaiset ovat varautuneet sen tuloon koko kuluvan viikon.

Ennen saapumistaan Florida Keysiin Irma nostettiin jälleen kategorian 4 hurrikaaniksi. Maksimituulennopeus Irmassa on mitattu tänään 208 kilometriin tunnissa.

Florida Keysin saarilla odotettiin laajaa tuhoa.

– Key West saattaa joutua kokemaan katastrofaalista tuhoa. Myrskyn nostattama hyökyaalto voi pyyhkäistä kokonaisia rakennuksia mennessään, arvioi hurrikaaniasiantuntija Mike Brennan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)