Verkkouutiset

Vakoilusta annetut kuolemantuomiot kiristävät Saudi-Arabian ja Iranin välejä

Saudi-Arabia tuomitsi 15 kuolemaan vakoilusta Iranin hyväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saudi-Arabia tuomitsi tiistaina kuolemaan 15 ihmistä vakoilusta Iranin hyväksi. Lisäksi 15 ihmistä sai vankeusrangaistuksia, joiden pituus vaihtelee puolesta vuodesta 25 vuoteen. Kaksi vapautettiin syytteistä

Syytetyistä 30 on iranilaisia, yksi saudi ja yksi afganistanilainen. Syyttäjän mukaan he vakoilivat Iranin hyväksi päämääränään tehdä attentaatteja ja aiheuttaa epävakautta Saudi-Arabiassa.

Tuomiota ei ole vielä pantu täytäntöön ja tavallisesti tuomitut ovat useita vuosia vankilassa ennen teloitusta, kertoo sanomalehti La Repubblica.

Tuomiot ovat kuitenkin kiristämässä Saudi-Arabian ja Iranin ennestäänkin tulehtuneita välejä. Shiiajohtaja Ali Al Nimrin teloitus Saudi-Arabiassa tammikuussa johti maiden diplomaattisuhteiden katkaisemiseen. Kahnausta maiden välillä voi olla odotettavissa muun muassa Syyria-politiikassa ja öljynviejäjärjestö OPEC:n piirissä.

Lue myös:

Iranin ajatollah: Saudi-Arabia joutuu kohtaamaan Jumalan koston

Salaisen asiakirjan mukaan Saudi-Arabia tiesi massateloitusten seuraukset, mutta teloitti silti

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)