Verkkouutiset

Pääministeri lyttää terroristien tavoitteet: ”Intialaiset elävät ja kuolevat Intiaa varten”

Intian pääministerin mukaan al Qaida ei tule onnistumaan terroristiverkostojensa laajentamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Intian pääministeri Narendra Modi sanoo haastattelussaan CNN:lle, että terroristijärjestö al Qaida tulee epäonnistumaan, mikäli se yrittää laajentaa verkostoaan Intiaan. Al Qaida julkisti aiemmin tässä kuussa videon, jossa se kertoi perustaneensa uuden alajärjestön Etelä-Aasiaan.

Järjestö nimeltä Qaidat al-Jihad toimii videon mukaan Intiassa, Myanmarissa ja Bangladeshissa. Erityisesti järjestö etsii tukea Intian Assamin, Gujaratin ja Kashmirin alueilta. Terroristijohtaja Ayman al-Zawahiri kertoi haluavansa vapauttaa näiden alueiden muslimit sorrolta, jota he ovat kohdanneet.

Intian pääministerin mukaan terroristijärjestön yritykset eivät tule onnistumaan. Hän kertoo olevansa siinä käsityksessä, että terroristijärjestö on epäoikeudenmukainen Intian muslimeja kohtaan. Maassa on noin 170 miljoonaa muslimia, joista vain harvan tiedetään liittyneen tukemaan al Qaidaa.

– Jos joku kuvittelee, että Intian muslimit tanssivat terroristien pillin mukaan, on hän väärässä. Intian muslimit elävät Intiaa varten. He kuolevat Intian vuoksi. He eivät halua mitään pahaa Intialle, hän totesi haastattelussa.

Pääministerin mukaan kyseessä ei muutenkaan ole hyökkäys mitään yksittäisiä maita kohtaan, vaan kriisi ihmisyyttä vastaan.

– Kyseessä on taistelu inhimillisyyden ja epäinhimillisyyden välillä, ei minkään muun, hän päättää.

Terroristijärjestö al Qaida on edesmenneen Osama bin Ladenin perustama jihadistiliikkeen keulakuva, joka on vastuussa muun muassa syyskuun 11. päivän terrori-iskuista New Yorkissa vuonna 2001. Järjestön ydinalue on Pakistanin ja Afganistanin seutu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)