Verkkouutiset

Interpolilla uudet keinot internetin alamaailmaa vastaan – Suomi mukana koulutuksessa

Interpol on järjestänyt erityiskoulutuksen internetin alamaailman vaaroista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol lisää panoksiaan taistelussa internetin alamaailmaa vastaan.

Suurin osa rikollisuudesta on internetissä keskittynyt niin kutsuttuihin darkwebiin ja deep webiin, sekä niiden sisältämiin darknet-verkostoihin. Osa darknet-verkostoista ei löydy internetin normaalien hakukoneiden ja -menetelmien kautta, vaan vaatii verkkoanonymiteetin mahdollistavan Tor-verkon käytön. Osa sen sijaan on normaalin haun kautta löytyviä suljettuja sivuja, jotka vaativat sisäänkirjautumisen tunnuksilla tai jonkin tietyn ohjelman kautta.

Erityisesti Tor-verkon käytön vaativat sivustot takaavat käyttäjän täydellisen anonymiteetin ja tätä kautta mahdollistavat muun muassa huume- ja asekaupan, lapsipornon levittämisen, terrorismin järjestäytymisen ja palkkamurhien tilaamisen. Käyttäjien anonymiteetin vuoksi rikollisuutta on erittäin vaikea valvoa ja kitkeä darknet-verkostoista.

Interpol on järjestänyt Singaporessa heinäkuun lopussa koulutuksen, jonka tarkoituksena on ollut havainnollistaa internetin alamaailman käyttämiä menetelmiä ja strategioita darknet-verkostoissa. Koulutusta varten Interpol kehitti oman darknet-verkoston, jossa koulutukseen osallistuvat toimivat simuloidulla myyntisivustolla ostajina, myyjinä ja ylläpitäjinä käyttäen internetin alamaailmalle tyypillisesti virtuaalirahaa ostoksiin.

– Darknetit ovat kovaa vauhtia muodostumassa suosituimmaksi paikaksi järjestäytyneelle rikollisuudelle ja laittomalle toiminnalle. Virtuaalivaluuttaa on suosituin tapa maksaa rikollisista palveluista, toteaa Interpolin kyberinnovaation kehitysyksikön johtaja Madan Oberoi Interpolin tiedotteessa.

– Interpolin järjestämä erityiskoulutus varustaa lainvalvojat sillä ymmärryksellä ja työkaluilla, mitkä he tarvitsevat toimiakseen rikollisten pysäyttämiseksi virtuaalimaailmassa, hän jatkaa.

Koulutukseen osallistui 11 maata, mukana olivat myös Suomi ja Ruotsi. Interpol aikoo järjestää aiheesta myös jatkokoulutuksen marraskuussa Brysselissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)