Naisia poltettiin elävältä Intiassa – toinen vastusti lähentelyä, toista syytettiin aviorikoksesta

Oman käden oikeus naisia kohtaan jatkuu Intiassa. Jälleen kaksi naista sai surmansa.

  • naisia intia

    Muun muassa naisjärjestöt ovat aktivoituneet Intiassa naisiin kohdistuneiden väkivallan tekojen vuoksi.

    ()

Aspurissa Intiassa 26-vuotias nainen poltettiin elävänä syytettynä aviorikoksesta.

Nainen pakeni mieheltään ja asui toisessa osavaltiossa kahdeksan vuotta. Hän kuitenkin palasi vanhempiensa luokse, mutta nämä ja aviomies ensin pahoinpitelivät hänet ja polttivat sitten elävältä.

Poliisi on pidättänyt tapauksen johdosta seitsemän miestä. Kaikkiaan 35 henkilön osuutta asiaan tutkitaan.

Andhra Pradeshin osavaltiossa puolestaan poltettiin 17-vuotias tyttö, joka vastusteli lähentely-yrityksiä.

Poliisi on pidättänyt tapauksen vuoksi lähentelijän ja tämän veljen. Hindustan Timesin mukaan kosiskelija oli ahdistellut tyttöä jo useita kuukausia niin, että tämä joutui keskeyttämään opintonsa.

Viime viikolla tytön sukulaiset pahoinpitelivät miehen. Ilmeisesti kostoksi mies ja tämän veli polttivat tytön. Hänen ihostaan paloi 90 prosenttia ja tyttö menehtyi lauantaina sairaalassa.

Intian opiskelijaliitto Students Federation of India ja jotkin naisjärjestöt arvostelevat poliisia siitä, ettei se ottanut jo aiemmin tietoonsa tullutta uhkaa vakavasti ja näin myötävaikutti tytön kuolemaan.

Intiassa ei ole mitenkään tavatonta, että nuoret tytöt joutuvat raiskausten ja muiden hirmutekojen uhreiksi. Asia on päätynyt myös maailman mediaan.

Raiskaukset jäävät maassa usein raportoimatta paitsi uhrin sukupuolen myös yhteiskunnallisen taustan takia. Hiljaisuuden kulttuuria on ollut vaikea rikkoa etenkin, jos raiskaaja kuuluu hyväosaisiin ja raiskattu köyhään väestönosaan.

Tyttöjen raiskauksista ja murhista kyseenalaista kuuluisuutta saanut Intia vannoi pari vuotta sitten naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan nollatoleranssia. Monelle viimeinen pisara oli 14- ja 15-vuotiaiden serkusten joukkoraiskaus ja hirttäminen toukokuun lopussa 2014.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.