Verkkouutiset

IMF:n pääjohtaja soittaa hälytyskelloa: Pakolaiskriisi uhkaa vapaata liikkuvuutta

Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja varoittaa, että EU:n pakolaiskriisi uhkaa ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta koskevaa Schengenin sopimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoi sanomalehti La Repubblican mukaan Davosissa Sveitsissä, että pakolaiskriisissä on pelissä Schengenin sopimuksen eloonjääminen.

– Henkilökohtaisen näkemykseni mukaan se on ratkaistava tai se hajottaa, hän sanoi.

Schengenin sopimukseen otti kantaa myös Italian pääministeri Matteo Renzi.

– Emme saa antaa periksi pelolle, hän sanoi viitaten terrorismiin ja pakolaiskriisiin.

– Se, joka asettaa Schengenin kyseenalaiseksi, alistuu elämään pelossa. (Schenginistä) luopuminen olisi historian kääntämistä taaksepäin ja se olisi petos eurooppalaista identiteettiä kohtaan, Renzi sanoi yleisradioyhtiö RAI:n mukaan Mantovassa Italiassa.

Christine Lagarde oli huolissaan Davosissa myös mahdollisesta Brexitistä eli Britannian eroamisesta Euroopan unionista, joka on Lagarden mukaan pakolaiskriisin ohella hänen toinen suuri huolensa.

Britannian valtiovarainministeri George Osborne kuitenkin rauhoitteli Lagardea. Osborne sanoi olevansa optimistinen sen suhteen, että ”EU:n ja Britannian välillä saadaan aikaan hyvä sopimus ehkä jo helmikuussa”.

– Ja jos näin käy, olen luottavainen, että Brexit vältetään, Osborne sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)