Verkkouutiset

Toomas Hendrik Ilves jyrähtää: ”Venäjä käy julistamatonta sotaa Ukrainassa”

Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen mielestä Venäjä on lietsonut epävakautta Ukrainassa jo liian pitkään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ukraina on Venäjän asevoimien hyökkäyksen kohteena”, Toomas Hendrik Ilves toteaa kansliansa sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Ilveksen mukaan Venäjän aggressiivinen toiminta on osoitus siitä, etteivät Venäjän sanat vastaa sen tekoja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti perjantaina Ukrainaa lopettamaan sotatoimet ja istumaan neuvottelupöytään Donbassin alueen separatistien kanssa. Putin vaati myös humanitaarisen käytävän luomista saarretuille ukrainalaisjoukoille.

”Diplomaattisesta prosessista tai tulitaukoneuvotteluista on mahdotonta keskustella vakavasti silloin, kun yksi maa on käytännössä tuonut asevoimansa luvatta toisen maan alueelle ja silti kiistää osallisuutensa konfliktiin”, Ilves sanoo.

Ilveksen mukaan käynnissä on ”julistamaton sota” Venäjän ja Ukrainan välillä. Ilves toteaa, että Ukrainassa operoi tällä hetkellä terroristien lisäksi myös Venäjän varsinaisen armeijan joukkoja.

”Venäjän toimet loukkaavat selvästi YK:n peruskirjaa, Helsingin Etyj-sopimusta ja vuoden 1990 Pariisin sopimusta”, Ilves listaa.

Ilveksen mielestä Lännen tulisi puuttua tilanteeseen entistä päättäväisemmin ja suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)