Verkkouutiset

Viron presidentti: Tämän jälkeen Euroopan eliitti ehkä huomaa naapurinsa viikonloppunakin

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ihmettelee Euroopan hiljaisuutta Ukrainan tapahtumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Ukrainan tapahtumia seuraava Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ihmettelee Twitterissä, että USA:n ulkoministeri John Kerry varoittaa Venäjää uusista pakotteista Ukrainan siirtojen vuoksi – ja ”Eurooppa viettää sunnuntaiaamua”.

”Näiden muutamien viikkojen jälkeen Euroopan ma-pe 9-17 ulkopolitiikan vallanpitäjät saattavat ehkä tunnistaa mitä tapahtuu naapurissa myös viikonloppuisin”, Ilves kirjoittaa.

Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Ilves huomautti, että ”älkää ajatelko että tämä on sitä mitä EU ajatteli vaatiessaan Venäjältä de-eskalaatiota Ukrainassa. Näyttää toiselta keskustelulta pakotteista”.

Venäjällä luonnehdittiin sunnuntaiaamuna Ukrainan kapinoitsijoita ”liittovaltion puolustajiksi”.

”Uusi Totuusministeriöltä: ’liittovaltion puolustajat’. Tarkka-ampujien kiväärit ja suojaliivit osoittavat, että he ovat lukeneet hyvin Madisonin, Hamiltonin ja Jayn”, presidentti Ilves vitsaili rinnastuksella USA:n perustuslain 1780-luvun kirjoittajiin.

”’Venäläismieliset aktivistit’, jotka ovat hampaisiin asti aseistautuneet ja valtasivat rakennuksia Ukrainassa kuulostaa suunnilleen yhtä tarkalta kuin ’liittovaltion puolustajat'”, Toomas Hendrik Ilves valittelee Ukrainan tapahtumien uutisointia.

Hänen mukaansa kyse ei ole aktivisteista vaan Venäjän sotilaista.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi valtaajia ”paikallisiksi asukkaiksi, jotka ovat ajautuneet epätoivoon”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)