Verkkouutiset

Mitä tässä satelliittikuvassa on? Pohjois-Korean epäillään teloittaneen ihmisiä ilmatorjunta-aseilla

Ihmisoikeusjärjestön satelliittikuvassa saattaa näkyä teloitettavana olevia pohjoiskorealaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

U.S. Committee for Human Rights in North Korea on julkaissut raportin, jonka satelliittikuvassa vaikuttaa olevan ihmisiä seisomassa epäsuorassa rivissä sotilasalueella Pohjois-Koreassa.

Raportin laatijoiden mukaan kuvasta erottuu kuusi ZPU-4 -ilmatorjunta-asetta noin 50 metrin päässä ihmisryhmästä. Aseiden takana erottuu rivissä oleva ryhmä ihmisiä tai varusteita. Taempana on busseja ja kuljetusautoja, jotka viittaisivat siihen, että paikalle on tuotu katsojia.

Raportin laatijat olettavat, mutta eivät voi vahvistaa, että sattumalta satelliitti on voinut ikuistaa kaukaa korkeuksista omituisella tavalla suoritetun teloituksen.

Ilmatorjunta-aseet repisivät kohteet pieniksi paloiksi. Etelä-Korea väitti Washington Postin mukaan 2013 Pohjois-Korean teloittaneen tällä tavoin, mutta todisteita ei ole saatu.

”Todennäköisin selitys lokakuun 7. päivänä taltioidulle satelliittikuvan näkymälle on julma julkinen teloitus”, raportissa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)