Verkkouutiset

ISIS yllätti valtavalla hyökkäyksellä 21 kohteeseen – ”peli muuttui”

Islamilaisen valtion kerrotaan suunnanneen katseensa kohti Siinain niemimaata.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Egyptissä toimivan Islamilaiseen valtioon kuuluvan jihadistijärjestön tekemä hyökkäys Siinain niemimaalla osoittaa, että Isis on siirtämässä sotatoimiaan ulkomaille, joissa sillä on järjestölle uskollisia verkostoja. Asiasta kertova Business Insider sanoo hyökkäystä ”game-changeriksi”.

Egyptiläinen jihadistijärjestö Siinain Provinssi teki lukuisia hyökkäyksiä Egyptin asevoimia ja poliisia vastaan 1. heinäkuuta Siinain niemimaalla. Jihadistien ja turvallisuusviranomaisten välisissä taisteluissa kuoli kymmeniä henkilöitä.

Jihadistijärjestö ilmoitti olleensa hyökkäyksen takana ja käyttäneensä sekä raskaita että kevyitä aseita, kuten sinkoja, kranaatinheittimiä, ohjuksia ja ilmatorjunta-aseita. Egyptin asevoimat saivat lopulta jihadistit perääntymään F-16 -hävittäjäkoneiden tukemina.

Lehden mukaan Siinain Provinssin taistelukyky on selvästi kehittynyt sen jälkeen, kun ryhmä perustettiin 2014 marraskuussa.

Viimeaikaiset tapahtumat vahvistavat Institute For The Study Of War -tutkimuslaitoksen arvion, jonka mukaan jihadistijärjestön laajassa hyökkäyksessä ja tehokkaassa toiminnassa Siinailla on havaittavissa Isiksen taistelutoiminnalle tunnuksenomaisia piirteitä

Isis perusti 2014 kesäkuussa Irakissa ja Syyriassa hallitsemalleen alueelle islamilaiseen šaria-lakiin pohjautuvan kalifaatin. Isis on lisännyt toimiaan Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Jihadistit ovat perustaneet virallisia maakuntia Afganistanin, Algerian, Egyptin, Libyan, Nigerian, Pakistanin, Saudi-Arabian ja Jemenin alueille, joissa on Isikselle uskollisia verkostoja.

Lehden mukaan Siinain niemimaalla tehty hyökkäys osoittaa Isiksen pyrkivän laajentamaan hallitsemaansa aluetta Syyrian ja Irakin läheisyydessä olevissa maissa. Isis näyttää kääntyvän kohti Siinaita menetettyään hiljattain alueita Libyassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)