Verkkouutiset

ISIS käytti sinappikaasua taistelussa – ”tämä vastenmielinen ryhmä tappaa umpimähkään ilman mitään moraalia”

Yhdysvaltojen tekemissä tutkimuksissa on selvinnyt, että ISIS on todennäköisesti käyttänyt sinappikaasua kurditaistelijoita vastaan, kertoo Wall Street Journal.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen mukaan terroristijärjestö ISIS:n taistelijat käyttivät sinappikaasua taistelussa kurditaistelijoita vastaan Irakissa aikaisemmin tässä kuussa.

Jos väite saadaan todistettua, tämä olisi jo toinen kerta, kun ISIS käyttää sinappikaasua taistelukentällä. Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan ISIS on todistettavasti käyttänyt sinappikaasua kurdijoukkoja vastaan Syyriassa heinäkuun lopulla.

Sinappikaasu on miedosti sinapille tuoksuva kemiallinen, kielletty taistelukaasu, joka imeytyy kehoon ihon läpi ja hengitysteiden kautta. Kaasua ei yleensä havaita ajoissa. Uhriksi joutuneen iholle nousee kivuliaita, suuria, vuotavia rakkuloita. Erityisen vaarallista sinappikaasu on hengitettynä, jolloin rakkuloita nousee hengitysteihin ja keuhkoihin.

Yhdysvaltojen tutkimuksessa on testattu kurditaistelijoiden taistelukentältä tuomia kranaatinheittimien ammusten jäänteitä. Ensimmäiset testit ovat osoittaneet, että ammukset ovat sisältäneet sinappikaasua tai jotakin sen kaltaista kemiallista ainetta.

Lisätestejä on vielä tehtävä, jotta voidaan varmasti selvittää käyttikö ISIS todella sinappikaasua, kuinka paljon ainetta on käytetty ja mistä se on peräisin. Viranomaisten mukaan on mahdollista, että ISIS on valmistanut sinappikaasun itse tai sitten hankkinut sitä Syyriasta.

– Meidän näkökulmastamme yksikin viite kemiallisten aseiden käytöstä vahvistaa käsitystä, että tämä on vastenmielinen ryhmä, joka tappaa umpimähkään ilman mitään moraalia tai oikeudenmukaisuutta tai itsehillintää, toteaa ISIS:n vastaisen liittouman amerikkalainen prikaatikenraali Kevin Killea WSJ:ssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)