Verkkouutiset

Uskomaton huijaus paljastui: Rikolliset pyörittivät 10 vuoden ajan USA:n valesuurlähetystöä

Pitkän huijausoperaation takana oli juristi ja joukko ammattirikollisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erään Ghanan pääkaupungissa Accrassa sijaitsevan rakennuksen pihalla liehui joka maanantai, tiistai ja perjantai Yhdysvaltojen lippu aina aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Sisällä komeili kuva Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamasta. Englanninkielisten kylttien perusteella vierailija oli Yhdysvaltojen Ghanan suurlähetystössä.

Todellisuudessa kaikki oli kuitenkin silkkaa hämäystä. ”Amerikkalaiset” virkailijat olivat oikeasti englantia puhuvia Turkin kansalaisia ja taustalla hääräsi ghanalainen ihmisoikeusjuristi.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö kertoo uskomattoman huijaustarinan kotisivuillaan. Ghanalaisten ja turkkilaisten rikollisjärjestöjen hanke ehti pyöriä muun muassa lahjusten avulla peräti kymmenen vuoden ajan ennen kuin huijarit saatiin kiikkiin. Valelähetystö on sittemmin suljettu kansainvälisen viranomaisoperaation jälkeen.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan valelähetystö hankki asiakkaansa Länsi-Afrikan maista. Huijauksen uhreille järjestettiin joko petoksen avulla hankittuja tai väärennettyjä amerikkalaisia viisumeita ja muita asiakirjoja. Niistä otettiin tuhansien dollareiden korvauksia.

Lähetystöön tehdyssä ratsiassa löydettiin kaikkiaan 150 passia kymmenestä eri maasta, aitoja ja väärennettyjä Yhdysvaltojen, Schengen-alueen, Intian ja Etelä-Afrikan viisumeita sekä väärennettyjä henkilöpapereita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)