Verkkouutiset

HS: Pakolaispolitiikkaa vastustanutta eläkeläispariskuntaa nimitettiin natsisioiksi

Helsingin Sanomat kertoo ahdistelun kohteeksi joutuneesta saksalaisesta eläkeläispariskunnasta Brigitte ja Hans-Otto Dinsesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat kertoo ahdistelun kohteeksi joutuneesta saksalaisesta eläkeläispariskunnasta Brigitte ja Hans-Otto Dinsesta. He kampanjoivat liittokansleri Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa vastaan ja ovat liittyneet Vaihtoehto Saksalle -puolueeseen.

Dinsejä ajaa lehden mukaan pelko siitä, että Saksa islamisoituu, mutta uhkaa ei heistä oteta vakavasti. He aloittivat viime vuoden tammikuussa kahden hengen mielenosoitukset Schwertessä, missä he seisoivat joka keskiviikko kaksi tuntia kauppakadulla.

Ensimmäisellä kerralla Dinset keräsivät lehden mukaan katseita, toisella kerralla huutoja. Lukiolaiset nimittivät natsisioiksi. Kolmannella kerralla vastassa oli 25–30 nuoren joukko, joita Hans-Otto Dinse kutsuu vasemmistoterroristeiksi. Blokki oli paikalla aina kun Dinsetkin.

Keskiviikkoja kertyi kymmenen, kunnes he lopettivat. Hans-Otto Dinsen mukaan lopulta oli ihan järjetöntä, että kahden eläkeläisen suojaksi tarvittiin 12 poliisia.

Dinseistä on tullut HS:n mukaan Schwertessä kasvot Vaihtoehto Saksalle -puolueelle, ja sillä on ollut seurauksia.

– Naapuri ei tervehdi. Taloa heitettiin munalla. Autoa naarmutettiin, ja auton rekisterinumero julkaistiin internetissä, Hans-Otto Dinse kertoo lehdelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)