Verkkouutiset

Baijerin pääministeri: Turvapaikanhakijat on käännytettävä rajalla

Saksan Baijerin osavaltion pääministeri Horst Seehofer haluaa pakolaisille ylärajan ja pysäyttää turvapaikanhakijat jo rajalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Horst Seehofer on useaan otteeseen sanonut, että Saksa tarvitsee 200 000 pakolaisen ehdottoman vuosittaisen ylärajan, mutta liittokansleri Angela Merkel ei ole suostunut pakolaisylärajan säätämiseen.

Nyt Seehofer sanoo Baijerin yleisradion BR:n Kontrovers -ohjelmassa, että turvapaikanhakijat pitää voida tarvittaessa myös pysäyttää ja käännyttää rajoilla.

Hänen mukaansa turvapaikanhakijoiden käännyttäminen on tarpeen, jos Euroopan ulkorajoja ei saada kontrolliin. Tämä on Seehoferin mukaan ennen kaikkea Baijerin ensi vuonna pidettävien osavaltiovaalien keskeinen teema. CSU puolustaa vaaleissa ehdottoman enemmistön asemaansa parlamentissa.

Seehoferin mukaan ei voi olla niin, että sanotaan, että vuosi 2015 ei saa toistua, mutta ”sitten avataan taas portit”.

Tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ajava Seehofer, joka toimii myös Baijerin vapaavaltion kristillis-sosiaalisen unionin (CSU) puheenjohtajana, on usein ottanut yhteen sanallisesti Merkelin (CDU) kanssa pakolaisasioista.

CSU on CDU:n Baijerissa toimiva sisarpuolue, joka edustaa konservatiivisempaa ja oikeistolaisempaa linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)