Verkkouutiset

Maailmanhistorian suurin kyberhyökkäys – kohteena Hongkongin protestisivustot

Hongkongin mielenosoittajien nettisivustot ovat joutuneet massiivisen kyberhyökkäyksen kohteeksi. Arvioiden mukaan vastaavia ei ole Internetin historiassa koskaan ennen nähty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hongkongin demokratiaa vaativat mielenosoittajat ovat joutuneet ennennäkemättömän voimakkaan kyberhyökkäyksen kohteeksi, kertoo Forbes. Hyökkäyksiä on tapahtunut jo kuukausien ajan, mutta niiden voimakkuus on lisääntynyt aina uusien mielenosoituksista kertovien uutisten myötä.

Nettisivustojen turvallisuudesta huolehtivan Cloudflare-yhtiön mukaan palvelunestohyökkäys on ollut voimakkuudeltaan tähän mennessä suurin. Tietoliikennettä tukittiin peräti 500 gigabitin voimalla sekunnissa. Nimipalvelupyyntöjä on yhtiön toimitusjohtaja Matthew Princen mukaan tullut sekunnissa saman verran, kuin normaalisti koko Internetissä samana aikana.

Vertailun vuoksi, viime vuonna ympäri maailmaa Internet-liikennettä hidastanut Spamhaus-hyökkäys ylsi ”vain” kolmeensataan gigabittiin sekunnissa. Viimeisin ennätys oli Eurooppaan helmikuussa kohdistunut 400 gigabitin vahvuinen estohyökkäys.

Hyökkääjästä ei toistaiseksi ole mitään varmuutta. Princen mukaan on kuitenkin selvää, että niiden takana oleva taho ei pidä Hongkongin demokratialiikkeestä. Hän arvioi olevan myös mahdollista, että ”joku yrittää saada Kiinan näyttämään huonolta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)