Verkkouutiset

Merkel ja Hollande varoittavat Putinia, Minskin sopimus vaarassa

Merkel ja Hollande epäilevät, että separatistien äänestys vaarantaisi Minskin sopimuksen, kertoo Wall Street Journal.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande soittivat lauantaina Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja varoittivat, että Venäjän tukemien separatistien äänestys Ukrainassa vaarantaisi Minskin sopimuksen rauhansuunnitelmasta.

Ukrainalaisjoukkojen ja Venäjän tukemien separatistien solmiman tulitaukosopimuksen mukaan Ukrainan on järjestettävä paikallinen äänestys tämän vuoden loppuun mennessä. Ukraina suunnittelee järjestävänsä äänestyksen 25. lokakuuta, mutta on ilmoittanut, ettei aio järjestää sitä itäisillä, kapinallisten hallitsemilla alueilla johtuen alueiden jatkuvista väkivaltaisuuksista.

Separatistit ovat ilmoittaneet järjestävänsä oman äänestyksen loka-marraskuussa. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on suhtautunut ilmoitukseen vastahakoisesti.

Presidentti Hollande kannusti Poroshenkoa jatkamaan Ukrainan äänestyksen järjestämistä. Separatistien oman äänestyksen Merkel ja Hollande sen sijaan arvelivat pahentavan levottomuuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)