Heinrich Himmlerin salainen kirjasto noituudesta löydettiin

Natsi-Saksan SS-johtaja Heinrich Himmlerin okkultistinen kirjakokoelma on ollut piilossa tsekkiläisessä kirjastossa.

  • Heinrich Himmler.

    ()

Harvinainen okkultismia ja noituutta käsittelevien kirjojen kokoelma kuului Reichsführer-SS Heinrich Himmlerille (1900-1945). Gestapon ja SS:n päällikkö vastasi natsi-Saksassa keskitysleirien luomisesta.

Okkultismi ja mystiikka olivat Heinrich Himmlerin mielestä tärkeitä arjalaisen yli-ihmisen luomisessa. Hänen keräämänsä 13 000 kirjan kirjastosta on nyt löydetty osa Tsekin tasavallan kansalliskirjaston varastosta, jossa aineistoa ei oltu käyty läpi 1950-luvun jälkeen.

Verdens Gangin mukaan eräät kirjoista ovat Norjan vapaamuurareilta, joiden kirjat natsit veivät miehityksessä.

Himmler perusti 1935 H Sonderkommandon, jonka tehtävä oli kerätä materiaalia noituudesta ja yliluonnollisesta. Kirjojen oli määrä päätyä Wewelsburgin linnaan, jonne Himmler loi SS:n "ritareiden" pyöreän pöydän kuningas Arthurin tarinan mukaisesti.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.