Verkkouutiset

Hillary Clinton vaaliahdingossa, naisäänestäjiä vaihtanut leiriä

Ex-ulkoministeri Hillary Clintonin presidenttiehdokaskampanjan vaikeudet lisääntyvät New Hampshiren esivaalin alla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mielipidetiedusteluissa Vermontin senaattori Bernie Sanders on ollut jo pitkään Hillary Clintonia edellä New Hampshiren esivaaleissa. Uusi ilmiö sen sijaan on naisäänestäjien kaikkoaminen Clintonin takaa.

Tuoreimman CNN:n ja WMUR:n New Hampshiren yliopistossa tehdyn mielipidemittauksen perusteella Sanders voittaa Clintonin naisäänestäjissäkin kahdeksalla prosenttiyksiköllä. Tutkimus ennustaa vasemmistolaiselle Sandersille koko vaalissa 58 prosentin kannatusta ja Clintonille 35 prosentin kannatusta.

Clintonin kannatuksen heikentyminen naisäänestäjien keskuudessa on saanut hänen tunnettuja naiskannattajiaan vetoamaan naisäänestäjiin tavoilla, jotka ovat herättäneet kummastusta.

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Madeleine Albright sanoi, että ”helvetissä on erityinen paikka varattuna naisille, jotka eivät auta toisiaan”.

Clinton itse totesi NBC:n Meet the Press -ohjelmassa sunnuntaina toteamalla, että Albrightin sanat olivat ”hyväntahtoinen, mutta erittäin kärjekäs huomio, johon ihmiset voivat suhtautua miten tahtovat”. Clinton tulkitsi, että Albright yritti muistuttaa nuoria naisia ”taistelusta, johon useat meistä ovat osallistuneet, ei ole vielä ohitse”.

Tunnettu feministiaktivisti Gloria Steinem selitti naisäänestäjien kaikkoamista Clintonin takaa sillä, että kaikki ”pojat ovat Bernien leirissä”. Steinemin kommentin tulkittiin viittaavan siihen, että nuoret naiset menevät poikien perässä Sandersin leiriin. Steinem pyysi kommenttiaan anteeksi sunnuntaina. Hän mielestään kommentti ymmärrettiin väärin, kun tulkittiin, että hänen mielestään nuoret naiset eivät suhtautuisi politiikkaan vakavasti.

Clintonin ahdinkoa ovat lisänneet tuoreet gallup-tulokset, joiden mukaan Sanders on noussut hänen kanssaan tasoihin valtakunnallisella tasolla.

Quinnipiacin yliopiston tuoreimman kannatusmittauksen mukaan Clintonin kannatus demokraattien presidenttiehdokkaaksi on pudonnut 61 prosentista 44 prosenttiin samassa Quinnipiacin tutkimuksessa. Sen sijaan Sanders on nostanut kannatusta 30 prosentista 42 prosenttiin.

New Hampshiren esivaali järjestetään tiistaina 9. helmikuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)