Verkkouutiset

Hillary Clinton: Amerikkalaisvastaiset voimat ovat kansakuntamme kimpussa

Hillary Clinton syyttää Venäjää tappiostaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Amerikkalaisvastaiset voimat ovat taloutemme kimpussa ja he ovat kansakuntamme yhtenäisyyden kimpussa, Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton sanoi Code-teknologiakonferenssissa Kaliforniassa keskiviikkona.

Donald Trump voitti Clintonin Yhdysvaltain presidentinvaaleissa viime marraskuussa.

Clinton totesi nyt, että hänen tappionsa syy oli venäläisjohtoisessa ”valeuutiskampanjassa” häntä vastaan. Hänen mukaansa venäläisten informaatiokampanjassa käytettiin ”valeuutisia” häntä vastaan käyttäen hyväksi sosiaalisen median verkostoja.

Kun Clintonilta kysyttiin, kuka ohjasi venäläisten viestintäoperaatiota, hän vastasi:

– Kallistun Trumpiin.

Clinton totesi, että hän yritti jatkuvasti tuoda esiin venäläisten sotkeutumisen Yhdysvaltojen vaaleihin esiin, mutta hänen väitteitään ei kuunneltu. Hänen mukaansa tiedotusvälineet eivät raportoineet asiasta, vaikka kampanja yritti kertoa, että venäläiset sotkeentuvat vaaleihin.

– [Venäjän presidentti Vladimir] Putin yrittää tuhota meidät, Clinton sanoi.

Hän kuvasi tapahtumaketjua ennenkuulumattomaksi.

– Näimme näissä vaaleissa ensimmäistä kertaa, että teknologian vallankumouksesta tehtiin poliittinen ase. Se oli kohdistettu minua vastaan, mutta kyseessä on paljon syvempi, pysyvämpi pyrkimys kääntää kelloja taaksepäin kaiken sen suhteen, mitä olemme saavuttaneet valtiona, Clinton sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)