Verkkouutiset

Suomalaistähdelle ISIS:ltä päivittäin tappouhkauksia ja häirintää

Helly Luv joutui jihadistien rankan painostuksen kohteeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Radio Free Europe (RFERL) uutisoi suomalais-kurdilaisesta poptähti Helly Luvista eli Helan Abdullasta.

Hänen kerrotaan joutuneen lähes päivittäisen tappouhkausten ja häirinnän kohteeksi jihadistien, islamistien ja ISIS:n kannattajien taholta.

RFERL kertoo Lahdessa kasvaneen pop-tähden käyneen läpi tapahtunutta Lissabonissa terrorismikonferenssissa. Kurdina Helly seurasi alusta saakka tiiviisti Syyrian sisällissotaa, ja teki helmikuussa 2014 Risk It All -musiikkivideon pakolaisleirillä. Hän sai vyöryn tappouhkauksia, joiden lukumäärää sota-aiheinen Revolution-video yhä kasvatti.

”Mutta Islamilaisen valtion ääriryhmän nousu kansainväliseen tietoisuuteen – Irakin toiseksi suurimman kaupungin Mosulin valtauksineen kesäkuussa 2014 – vasta teki asiat todella pahoiksi hänelle”, RFERL kuvailee.

Hellyn kerrotaan postanneen valokuvia Facebookiin käynnistään Peshmerga-joukkojen luona.

”Huolimatta suorista uhkauksista hänen henkeään kohtaan ei mitään tehty. Yhtään tiliä ei lopetettu; uhkaukset jatkuivat”.

RFERL kuvailee Luvin tarinaa keskeiseksi ongelmaksi taistelussa terrorismia vastaan sosiaalisen median aikakaudella. ISIS on osannut käyttää sosiaalista mediaa ja käyttää lännen vapauksia länttä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)