”Maailmassa on yksi mies, joka voisi lopettaa Syyrian sodan puhelinsoitolla”

Britannian ulkoministeri Philip Hammond vaatii Venäjää lopettamaan Syyrian maltillisten kapinallisten pommittamisen.

  • LKS 20150108  Suomessa vieraileva Britannian ulkoministeri Philip Hammond valtioneuvoston juhlahuoneistossa Helsingissä, 8. tammikuuta 2014.... The British Foreign Secretary Philip Hammond meets with Finnish Foreign Minister in Helsinki, January 8th, 2015. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Philip Hammond.

    ()

”Tällä planeetalla on yksi mies, joka voisi lopettaa Syyrian sisällissodan puhelinsoitolla. Hän on (Venäjän presidentti) Vladimir Putin", Philip Hammond totesi sunnuntaina BBC1:lle Guardianin mukaan.

Hammondin mukaan Syyrian poliittinen tilanne ei ole muuttunut viimeisen vuoden aikana.

”Se lähteekö vai jääkö (maan presidentti) Bashar al-Assad riippuu lopulta siitä, ovatko venäläiset valmiita käyttämään vaikutusvaltaansa ja poistamaan hänet vallasta. Tilanne oli sama vuosi sitten”, Hammond arvioi.

Venäjän sotilasoperaatio Syyriassa on keskittynyt pääasiassa al-Assadin hallintoa eniten uhanneiden maltillisten kapinallisryhmittymien moukarointiin. Syyrian hallituksen joukot ovat saavuttaneet Venäjän avulla suurimmat voittonsa sitten sodan alkamisen.

Philip Hammondin mukaan al-Assadin joukot eivät silti kykene vielä päihittämään kapinallisia.

”Venäläiset ovat suorittaneet yhä raivokkaampia ilmaiskuja viimeisen muutaman viikon aikana ja se on pakottanut kapinalliset ulos joistakin asemapaikoistaan”, Hammond totesi, viitaten Aleppon lähialueilla käytäviin taisteluihin.

”Syyrian hallinnolla ei kuitenkaan ole joukkoja, kykyjä tai riittävää järjestelmää näiden alueiden haltuun ottamiseen. Kyse on pattitilanteesta.”

Hammond vaati Venäjää noudattamaan kansainvälistä lakia ja allekirjoittamiaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.