Verkkouutiset

”Maailmassa on yksi mies, joka voisi lopettaa Syyrian sodan puhelinsoitolla”

Britannian ulkoministeri Philip Hammond vaatii Venäjää lopettamaan Syyrian maltillisten kapinallisten pommittamisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tällä planeetalla on yksi mies, joka voisi lopettaa Syyrian sisällissodan puhelinsoitolla. Hän on (Venäjän presidentti) Vladimir Putin”, Philip Hammond totesi sunnuntaina BBC1:lle Guardianin mukaan.

Hammondin mukaan Syyrian poliittinen tilanne ei ole muuttunut viimeisen vuoden aikana.

”Se lähteekö vai jääkö (maan presidentti) Bashar al-Assad riippuu lopulta siitä, ovatko venäläiset valmiita käyttämään vaikutusvaltaansa ja poistamaan hänet vallasta. Tilanne oli sama vuosi sitten”, Hammond arvioi.

Venäjän sotilasoperaatio Syyriassa on keskittynyt pääasiassa al-Assadin hallintoa eniten uhanneiden maltillisten kapinallisryhmittymien moukarointiin. Syyrian hallituksen joukot ovat saavuttaneet Venäjän avulla suurimmat voittonsa sitten sodan alkamisen.

Philip Hammondin mukaan al-Assadin joukot eivät silti kykene vielä päihittämään kapinallisia.

”Venäläiset ovat suorittaneet yhä raivokkaampia ilmaiskuja viimeisen muutaman viikon aikana ja se on pakottanut kapinalliset ulos joistakin asemapaikoistaan”, Hammond totesi, viitaten Aleppon lähialueilla käytäviin taisteluihin.

”Syyrian hallinnolla ei kuitenkaan ole joukkoja, kykyjä tai riittävää järjestelmää näiden alueiden haltuun ottamiseen. Kyse on pattitilanteesta.”

Hammond vaati Venäjää noudattamaan kansainvälistä lakia ja allekirjoittamiaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)