Verkkouutiset

Neljä Guantanamon afgaanivankia sai siirron kotimaahansa

Vankileirillä olevista vangeista puolet voitaisiin siirtää, mikäli vastaanottajamaa löytyisi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä Guantanamo Bayn vankileirin pidätettyä on palautettu kotimaahansa Afganistaniin, kertoo BBC. Pentagon raportoi asiasta lauantaina.

Shawali Khan, Khi Ali Gul, Abdul Ghani ja Mohammed Zahir kotiutettiin perinpohjaisten oikeudellisten selvitysten jälkeen.

Kuubalaisessa vankilassa arvioidaan olevan kahdeksan afgaanivankia. Pidätettyjä kerrotaan olevan yhteensä 132. Presidentti Barack Obama on luvannut sulkea vankileirin, joka perustettiin vuonna 2002 terrorisminvastaisen sodan yhteydessä.

Afgaanimiehet lennätettiin maan pääkaupunkiin Kabuliin ja luovutettiin paikallisille viranomaisille. Pentagon ei ole toistaiseksi kommentoinut tapahtumia tarkemmin.

Aikaisemmin tässä kuussa kuusi vankia lennätettiin Uruguayihin, missä heidän todettiin voivan vapautua syytteistä. Noin puolet Guantanamossa olevista vangeista ollaan valmiita siirtämään, mutta heille ei ole löydetty vastaanottajamaita joko turvattomuuden tai epävakauden takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)