Verkkouutiset

Vuonna 2001 Alexis Tsipras käännytettiin Italiasta ei-toivottuna ja vaarallisena henkilönä

Vuonna 2001 Kreikan nykyinen pääministeri Alexis Tsipras käännytettiin Italiasta ei-toivottuna ja vaarallisena henkilönä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuosi 2001 tuli kuulusaksi ainakin Genovan G8-maiden 19.-22. heinäkuuta pidetystä kokouksesta ja sen yhteydessä tapahtuneista rajuista mellakoista. Kaksi ihmistä sai surmansa, 400 mielensoittajaa ja sata poliisia loukkaantui. Loukkaantuneista 60 sai vakavia vammoja. Mellakoita ja poliisin otteita puitiin yhdeksän vuotta politiikan ja oikeuden saleissa.

Sanomalehti Il Resto del Carlino kertoo, että 19. heinäkuuta Anconan satamaan saapui laiva kyydissään 900 kreikkalaista äärivasemmiston mielensoittajaa. Tarkoitus oli mennä Genovaan. Matkan järjestäjänä oli Greek committee for the international demonstration for Genoa ja Synaspismos, kreikkalaisen äärivasemmiston eurovastainen puolue. Kreikan vaalit voittanut Syriza on Synaspismosin perillinen.

Italian viranomaiset tiesivät ennakolta laivan saapumisesta, ja mellakkapoliisi oli sitä vastassa. Laivalla saapuneiden mielenosoittajien joukossa oli myös nykyinen pääministeri Alexis Tsipras pukeutuneena Che Guevara t-paitaan ja punaiseen huiviin.

Poliisi ei päästänyt mielensoittajia maihin ja lopulta tilanne kärjistyi nujakkaan, jossa kymmenen poliisia ja kolme mielenosoittajaa loukkaantui. Kreikkalaisista 135 karkotettiin maasta ”ei-toivottuina” ja ”vaarallisina” henkilöinä, mukaan lukien Tsipras.

Asiasta kirjoitti jo toukokuussa 2012 sanomalehti Corriere della Sera.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)