Verkkouutiset

Hollanti uhkaa hylätä EU:n ja Ukrainan sopimuksen

Brittilehti Financial Timesin mukaan Hollanti uhkaa hylätä EU ja Ukrainan assosiaatiosopimuksen, jollei se saa EU-johtajilta haluamiaan takeita sopimuksen luonteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hollannin pääministeri Mark Rutte toteaa Financial Timesille haluavansa takeet siitä, että EU:n ja Ukrainan assosiaatiosopimus ei anna Ukrainalle turvatakuita tai lähde viemään sitä kohti EU-jäsenyyttä.

Jos takeita ei tule, Rutte uhkaa viedä parlamenttiin esityksen, jonka mukaan Hollanti ei ratifioi sopimusta.

EU-maiden johtajat keskustelevat Eurooppa-neuvostossa ensi viikon torstaina sopimuksen tilanteesta Hollannissa. Hollanti on ainoa EU-maa, joka ei vielä ole ratifioinut sopimusta.

Eurooppa-tiedotuksen mukaan assosiaatiosopimus ei merkitse EU:lta lupausta unionin jäsenyydestä, mutta se edistää maiden taloudellista ja poliittista lähentymistä. Ukrainan lisäksi Georgia ja Moldova allekirjoittivat samanlaisen sopimuksen kesällä 2014.

Hollantilaiset hylkäsivät sopimuksen viime keväänä huhtikuun alussa järjestetyssä neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Sopimusta kannatti 36 prosenttia äänestäneistä ja vastusti 64 prosenttia. Äänestysvilkkaus nousi tosin vain 32 prosenttiin, mikä kuitenkin oli riittävästi.

– Jos äänestysprosentti on yli 30 ja niin suuri voittomarginaali on ei-leirillä, niin mielestäni ratifiointi ei voi edetä, Rutte totesi Ylen mukaan tuloksen selvittyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)