Verkkouutiset

FT: EU valmis vastatoimiin jos USA:n uusista Venäjä-pakotteista olisi haittaa yrityksille

EU valmistautuu Financial Timesin mukaan toimiin Yhdysvaltoja vastaan, mikäli Yhdysvallat määrää Venäjää vastaan sellaisia uusia pitkälle meneviä pakotteita, jotka haittaisivat eurooppalaisia yrityksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on Financial Timesin mukaan halunnut kiireellisen arvion siitä, miten EU:n tulisi vastata, jos Yhdysvaltain kongressissa parhaillaan pohdittavat pakotteet kohdistuvat myös eurooppalaisiin energiayhtiöihin tai muihin yrityksiin.

Komission keskiviikon kokousta varten tehdyssä muistiossa todetaan lehden mukaan, että EU pitäisi olla valmiina toimimaan muutaman päivän sisällä, jos Yhdysvallat ryhtyy toimenpiteisiin ottamatta EU:n huolenaiheita huomioon.

Muistion mukaan EU:n pitäisi ennen kaikkea yrittää saada presidentti Donald Trumpin hallinnolta julkinen tai kirjallinen vakuutus, jonka mukaan uusia pakotteita ei aseteta siten, että ne kohdistuvat EU:n intresseihin.

Muita vaihtoehtoja voisivat muistion mukaan olla muun muassa EU-lakien käyttö Yhdysvaltain toimien hyväksymisen tai toimeenpanon estämiksi Euroopassa tai ryhtyminen Maailman kauppajärjestön WTO:n sääntöjä noudattaviin vastatoimenpiteisiin.

Muistio kuvastaa lehden mielestä syvää huolta siitä, että uudet Venäjän vastaiset pakotteet voisivat haitata eurooppalaisia energiayhtiöitä, joilla on Venäjään liittyviä hankkeita, kuten Nord Stream 2 -kaasuputki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)