Verkkouutiset

Hän oli ISIS:n mestaaman sellitoveri: ”Tiedän kuka hänet tappoi”

Ranskalaistoimittaja Didier François vietti yli kahdeksan kuukautta yhdessä ISIS:n mestaaman James Foleyn kanssa vankina Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tunnistaa on paljon sanottu. Näen karkeasti, kuka on kyseessä, Didier François sanoi Europe 1 radiokanavan haastattelussa valokuvaaja James Foleyn mestanneesta brittiläisestä ISIS-järjestön islamistista.

François vapautettiin huhtikuussa. Hän ei tullut aiemmin julkisuuteen kaappauksen suhteen, koska kaapparit uhkasivat, että vangiksi jääneitä rangaistaisiin, jos vankien henkilöllisyydet tuotaisiin julki.

François kertoi, että Foley valiokoitui islamistitaistelijoiden silmätikuksi, kun selvisi, että hänen veljensä työskentelee Yhdysvaltain ilmavoimille. Ranskalaistoimittajan mukaan panttivangit joutuivat kokemaan ”leikkiteloituksia”, joissa lopulta uhria ei teloitettu. Yhdessä tapauksessa vangit pakotettiin seinää vasten ristiinnaulitsemisen asentoon.

Foley pään leikannut jihadisti on tunnistettu brittiläiseksi, mutta toistaiseksi hänen henkilöllisyyttään ei ole pystytty vahvistamaan.

Foley joutui islamistien kaappaamaksi marraskuussa 2012. Suuria alueita Irakissa ja Syyriassa vallannut ISIS-järjestö julkaisi tiistaina netissä videon, jossa naamioitunut ISIS-terroristi leikkaa Foleyltä pään irti. ISIS:n mukaan kyseessä oli kosto Yhdysvaltain pommituksista ISIS:n hallitsemilla alueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)