"Emme tule maksamaan sitä ***** muuria" - Meksikon ex-presidentti järkyttyi Donald Trumpista

Donald Trumpin suosituin teema ei nauti samaa suosiota Meksikon päättäjien piirissä.

  • Vicente Fox.

    ()

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump sanoo jokaisessa vaalitilaisuudessaan, että "me rakennamme muurin" USA:n ja Meksikon rajalle.

Trump on lisännyt, että "isossa ja lihavassa" muurissa on myös ovi laillisille kulkijoille, että Meksiko maksaa muurin ja jopa mielellään. Tätä hän perustelee kauppapolitiikalla.

Meksikon entinen presidentti Vicente Fox puhui asiasta Fusion-ohjelman haastattelussa.

– En aio maksaa siitä ----- muurista. Hänen pitäisi maksaa siitä. Hänellä on rahaa, Fox totesi Trumpista.

Foxin mielestä demokratia ei kestä sitä, että hullut ihmiset eivät tiedä mitä maailmassa tapahtuu. Hän sanoo Nevadan osavaltion tulosten huolestuttavan itseään, koska Trump sai 44 prosenttia hispaanien äänistä.

– Haluaisin tietää keitä nuo hispaanit ovat, koska he ovat väärän profeetan seuraajia. Hän johtaa heidät erämaahan, ja jos he luulevat hyötyvänsä Donald Trumpin hallinnosta, he ovat väärässä. Heidän on avattava silmänsä.

Vidente Fox Quesada oli Meksikon presidenttinä vuosina 2000-2006.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.