"Hillary Clinton valehteli valehtelemisesta"

USA:n presidenttikisan johtavilla ehdokkailla kummassakin puolueessa on suosio-ongelma.

  • Focus group ei pitänyt enempää Donald Trumpista kuin Hillary Clintonistakaan.

    ()

Frank Luntzin vetämät focus groupit ovat suosittuja USA:n politiikan seuraajien keskuudessa. Niissä Luntz kokoaa muutaman kymmenen tavallista ihmistä ryhmään puhumaan kunnolla tuntojaan tai kommentoimaan ajankohtaista tapahtumaa kuten tv-väittelyä.

Floridassa Frank Luntz kasasi hiljattain focus groupin sekä demokraattien että republikaanien äänestäjistä CBS:n Face The Nationille. He arvostelivat yhteen ääneen niin republikaanien Donald Trumpia kuin demokraattien Hillary Clintoniakin, jotka johtavat puolueidensa ehdokaskisaa.

– Minusta Donald Trump suhtautuu tähän kuin tositelevisioon tai keski-iän kriisiin. Hänellä on jo auto ja lentokone, nyt hän haluaa ostaa presidenttiyden maalta. Ja Hillary Clinton, kaikki mitä hänellä on, on elämä hallinnon palveluksessa ja hän on luottanut sen varaan ja tehnyt sillä rahaa koko ajan, mies takarivissä sanoo oheisella focus groupin Youtube-videolla.

Luntz yrittää puhua naiselle Clintonin pätevyydestä. Nainen vastaa, että Clinton on vain puolenvaihtaja. Mies hänen vieressään lisää, etteivät tittelit ole saavutuksia.

Ryhmälle näytetään Hillary Clintonin tv-haastattelu CBS:llä, jossa Clinton sanoo yrittäneensä aina puhua totta.

– Olisit voinut ottaa äänen pois ja yhä nähdä hänen kasvoillaan että hän valehteli. Hän on pahin valehtelija jonka luulen elämässäni nähneeni, focus groupin nainen kommentoi Clintonia.

– Hän valehteli valehtelemisesta, toinen säestää.

Keskimmäisen rivin nainen sanoo kaiken hänellä pelkistyvän siihen, miten Trump saadaan pidettyä poissa Valkoisesta talosta. Mies hänen vieressään sanoo, että maailman mahtavimman maan äänestäjät joutuvat valitsemaan pienemmän kahdesta pahasta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.