Verkkouutiset

Sibeliuksen Finlandia nousemassa Hongkongin protestien symboliksi

Venäläissyntyisen kapellimestarin ilmaiskonsertit Hongkongin protestien puolesta ovat nostamassa Finlandiaa protestien symboliksi. Taitelijan mukaan teos ilmentää suomalaisten tunteita Venäjän miehitystä vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläissyntyisen pianistin ja kapellimestarin Vladimir Ashkenazyn ilmaiskonsertit ovat nostamassa Jean Sibeliuksen Finlandiaa Hongkongin viikkoja kestäneiden protestien symboliksi. Konsertit päätettiin järjestää, kun alun perin lokakuulle suunniteltu kansainvälinen pianokilpailu peruuntui. Ashkenazyn oli tarkoitus toimia sen tuomarina.

Konserttien musiikiksi valikoitui kolme Sibeliuksen työtä sekä Sergei Rahmaninovin toinen sinfonia. Vaikka ohjelma olikin nimellisesti epäpoliittinen, Ashkenazy uskoo erityisesti Sibeliuksen musiikin resonoivan yli nuottien. Finlandian hän kertoo ilmentävän suomalaisten tunteita Venäjän miehitystä vastaan 1900-luvun alussa.

Ashkenazyn mukaan hän tietää Neuvostoliitossa eläneenä, kuinka vaikeaa politiikka voi olla. Mikään ei hänen mukaansa kuitenkaan ole toivotonta, vaan aina voi yrittää.

”Jos katsoo ihmiskunnan historiaa, yritykset asioiden muuttamiseksi humaaneiksi ja hyväksyttäviksi kaikille yleensä onnistuvat lopulta”, hän sanoi South China Morning Postin haastattelussa.

Verkkouutisten saamien tietojen mukaan Finlandiaa soitetaan myös protestialueella isoista kaiuttimista useita kertoja päivässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)