Verkkouutiset

Filippiinien poliisipäällikkö kehottaa huumeidenkäyttäjiä tappamaan huumediilerit

Ronald dela Rosan perjantainen ulostulo noudattelee presidentti Rodrigo Duterten huumeidenvastaisen sodan linjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterten huumeidenkäytön vastainen kampanja on tuomittu maailmalla ja ihmisoikeusjärjestöissä vahvasti. Duterte valittiin presidentiksi toukokuussa, minkä jälkeen maassa on tapettu ainakin lähes 2000 huumekaupasta epäiltyä.

The Guardian uutisoi Filippiinien poliisipäällikkö Ronald dela Rosan ulostulojen noudattavan presidentin aloittamaa linjaa. Poliisipäällikkö sanoi perjantaina näytetyssä tv-lähetyksessä, että huumeidenkäyttäjät voivat tappaa huumeiden välittäjät ja polttaa heidän talonsa.

‒ Miksi ette kävisi kylässä, heittäisi polttoainetta heidän kotiensa päälle ja sytyttäisi niitä tuleen vihanne osoittamiseksi? He käyttävät rahojanne, rahoja, jotka ovat tuhonneet aivonne. Haluaisitteko tappaa heidät? Siitä vaan, dela Rosa sanoi.

Dela Rosa puhui televisioidussa tilaisuudessa, jossa yleisönä oli huumeidenkäyttäjiä. Hän on saanut kommenttiensa jälkeen paljon kritiikkiä ja pyytänyt sittemmin anteeksi sanomisiaan. Dela Rosan mukaan kyse oli pahan olon tunteen purkauksesta.

Presidentti Duterte on aiemmin sanonut Manilalaisille, että jos he tuntevat addikteja, he voivat tappaa nämä itse.

YK on tuominnut Filippiinien hallinnon toiminnan ja ilmoittanut sen olevan kansainvälisten sopimusten vastaista. Dela Rosa ja Duterte väittävät, että heidän toimintansa on täysin lainmukaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)